mai 19, 2017

Farmecul netulburat al cărții



Președintele Klaus Iohannis i-a conferit joi scriitoarei Ileana Vulpescu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler, cea mai înaltă distincție pe care o poate oferi Cotroceniul unei personalități.

„Ne aducem aminte cum, într-o perioadă marcată de propagandă și cenzură, romanele dumneavoastră ne ofereau, vă citez, "farmecul netulburat al cărții", îndemnându-ne să ne recunoaștem în personaje veridice, să ne regăsim în trăiri autentice. Grija pentru cuvântul scris, pentru literatura valoroasă, pentru nivelul de excelență al limbii literare, pentru libertatea expresiei, pentru o artă fără compromisuri, iată principii care v-au ghidat ca om și scriitor. Principii pe care noi generații de scriitori le-au văzut întâi în operă dumneavoastră. (...) Vă doresc să aveți puterea de a continua să scrieți și să exprimați, ca și până acum, adevărul despre oameni și, mai ales, despre umanitatea care ne leagă!“

Președintele României, Klaus Iohannis

2 comentarii:

  1. Ileana Vulpescu – un om, o viață, un monument

    RăspundețiȘtergere
  2. Viața m-a-nvățat să tac și să înghit, m-a-nvățat să nu-mi propun să depășesc pe nimeni și nici propria umbră, m-a-nvățat să mă uit mereu în jos, la mai mari suferințe decât a mea, m-a-nvățat să îmbătrânesc decent și mai ales să pierd. (Ileana Vulpescu)

    RăspundețiȘtergere